El grup municipal d’ICV-EUiA ha presentat una moció, per ser discutida al pròxim Ple municipal, en la qual demana “que l’alcalde Reyes reconegui la falsedat de les seves paraules i que faci una rectificació pública”, després que durant el programa de La Sexta, Salvados, afirmés que als nens i nenes de Castelldefels se’ls obligava a parlar en català al pati de l’escola.

Candela López, regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Castelldefels, ha dit mitjançant un comunicat que “a més de demanar la reprovació de Manuel Reyes per haver mentit”, també se l’acusa de “manca d’escrúpols” i “afany de crear un conflicte lingüístic que no existeix”. Segons López, no hi ha conflicte lingüístic, cosa que saben “tots els pares i mares”. ICV-EUiA ha demanat a la resta de grups municipals que donin suport a la moció.

Per la seva banda, l’alcalde Manuel Reyes ha afirmat, en declaracions a Línia Mar, que creu que “es tracta d’una moció electoralista amb afany mediàtic impulsada per donar a conèixer els seus nous candidats per a les eleccions municipals”, i afegeix que “en aquests moments hi ha molts altres temes d’interès per als veïns de Castelldefels”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram