Operaris posant tanques i els acampats al Castell. Foto: Twitter (@DefensemCastell)

La instal·lació d’unes tanques metàl·liques al voltant del bosc va posar en alerta diferents veïns. El projecte d’urbanització de la pineda que hi ha a la falda del Castell de la ciutat es va aprovar el 2007, però l’esclat de la bombolla immobiliària i la crisi el van enviar a un calaix. Ara, el nou propietari dels terrenys vol recuperar el projecte i construir-hi els 200 pisos que estan previstos.

A principis de mes, un grup de persones va decidir acampar a la zona per tal d’evitar que les obres comencessin. L’estada va arrencar diumenge 8 al vespre. Des de llavors, treballadors, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han fet acte de presència a la zona, però de moment no els han desallotjat.

La Plataforma Defensem el Castell demana a l’Ajuntament, copropietari d’entre un 40 i un 45% dels terrenys, que aturi el projecte i l’inici de les obres i es canviï el pla urbanístic perquè es protegeixi aquesta zona verda.

Jaume Grau, un dels participants a l’acampada, explica que hi ha divisió d’opinions entre els partits. És per això que han decidit presentar una moció al Ple del dia 19, que volen que sigui de consens i l’aprovin tots els grups que s’oposen al projecte. Grau explica que “l’única solució” que dóna l’alcaldessa Miranda (PSC) és l’expropiació dels terrenys a canvi d’una indemnització milionària per als propietaris, però ells consideren que hi ha altres sortides.

Aquesta divisió d’opinions també es dóna en el cas de l’Olla del Rei, on part del govern va aprovar la urbanització del passeig Pitort tot i que el projecte està aturat des del juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram