El policia que va quedar-se el cotxe va patir ferides greus. Foto: Twitter (@RaulYeste)

El tiroteig que va tenir lloc davant del Tanatori de Gavà i Castelldefels va tenir els veïns i les autoritats amb l’ai al cor durant hores, fins que finalment els Mossos van detenir Jorge Casas, presumpte autor del crim.

Els fets es van produir quan la policia local va rebre l’avís per part d’un treballador d’una nau industrial de la zona, que alertava que hi havia un home amb una bossa negra rondant al voltant del tanatori. Una patrulla d’agents es va desplaçar fins al lloc i va demanar identificar-se al sospitós, que vestia amb samarreta i pantalons negres i una gorra. Segons han relatat diversos testimonis presencials, un agent es va acostar a peu a l’individu i li va demanar la documentació, i en aquest moment ell va treure una arma –de fabricació txecoslovaca i similar a un Kalàixnikov– i va disparar els dos agents. Segons ha informat la policia, en concret va efectuar cinc trets contra els dos efectius. L’agent que estava a l’interior del cotxe va intentar fer marxa enrere per fugir però també va quedar ferit.

Després d’atacar els agents, l’agressor va fugir en un vehicle. Els Mossos van aconseguir localitzar-lo a l’altura de Sitges i van disparar sis trets al vehicle. Dos van ferir l’home en un braç i en una cama, però tot i així va poder continuar la fugida. L’home va arribar a Canyelles, on va intentar ocultar-se en la urbanització La Muntanya de Mar. Allà va abandonar el cotxe, en el qual els Mossos van trobar molta munició. Finalment, l’helicòpter de la policia va localitzar l’individu mentre fugia a peu. Poc temps després, els agents el van detenir en plena muntanya i el van traslladar a l’Hospital Clínic.

MOR UN DELS DOS AGENTS
El policia local que es va acostar al sospitós a peu, Juan Cortés, va rebre l’impacte de bala al genoll, mentre que el sergent que es va quedar al cotxe, Antonio López, va ser ferit de bala a la cara. Fonts mèdiques van explicar que el projectil li va travessar el coll i li va danyar la vena caròtida. Unes ferides que no ha pogut superar i que l’han acabat causant la mort. El sergent estava ingressat a l’Hospital de Bellvitge des del passat dia 6, dia del tiroteig. En un principi els metges van aconseguir aturar l’hemorràgia i van estabilitzar l’agent, però la seva evolució va empitjorar amb el pas dels dies a causa d’un infart cerebral. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha decretat tres dies de dol oficial i ha anunciat que distingirà els dos agents amb la Medalla de la Ciutat. Cortés, l’altre agent ferit, s’està recuperant de les seves ferides.

HISTORIAL DE CRIMS
La investigació dels Mossos ha pogut relacionar el detingut amb un homicidi comès el dia 29 de juny a Vilanova i la Geltrú –on també va resultar ferida una dona– i amb la mort d’un home –el seu exsogre, el qual estava sent velat al tanatori de Gavà– amb arma de foc al seu domicili de Miami Platja dilluns 3 de juliol. Així, la policia li imputa dos delictes d’homicidi consumat i tres en grau de temptativa amb resultat de lesions greus per arma de foc.

EL CONSISTORI PREN PART
L’Ajuntament de seguida va engegar un dispositiu de comunicació per tal d’informar els veïns de tot el que estava passant, i l’alcaldessa va córrer a desmentir els rumors de que es tractava d’un atac terrorista. El consistori ha informat que es personarà com a acusació particular en el procediment judicial que s’obrirà contra el presumpte autor dels trets i també reclamarà responsabilitats civils i possibles indemnitzacions per als dos agents ferits.

Per la seva banda, el suposat agressor –de 44 anys, natural de Calafell i sense antecedents penals– va ser ingressat a la unitat psiquiàtrica de Brians-1.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram