La Declaració censura models de creixement urbanístic. Foto: AVV Gavà Mar

A les portes de la temporada de sol i platja, l’Ajuntament ha explicitat que el seu model turístic passa per altres elements. Gavà s’ha adherit a la Declaració de Tarragona per un turisme sostenible al territori català, on es reclama que el creixement turístic no es faci sobre la base de més urbanització ni més instal·lacions, sinó de la sostenibilitat.

Aquesta declaració es va aprovar durant la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, a la qual Gavà està adherida. Es tracta d’una plataforma creada fa 20 anys i que permet sumar recursos als municipis per aconseguir objectius mediambientals de sostenibilitat. L’assemblea va acordar sumar-se als objectius d’aquest any i impulsar un model de turisme responsable, econòmicament pròsper, sostenible i socialment inclusiu.

La Declaració manifesta la voluntat dels membres de la Xarxa a assumir les repercussions d’un turisme que, malgrat el seu valor econòmic i d’intercanvi cultural, ha de controlar i gestionar els seus impactes per tal de garantir la preservació del medi ambient, social i econòmic.

D’aquesta manera, el govern municipal es compromet a adoptar models de gestió “responsable”, i també a fer un esforç estratègic de sensibilització sobre el canvi climàtic, a més d’estructurar estímuls per a la conservació del patrimoni cultural i natural de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram