Interior de la capella avantguardista que s’ha perdut. Foto: Judith Subirachs

“La capella era una joia, una obra avantguardista molt atrevida per a l’època”, lamenta a Línia Mar Judith Subirachs, historiadora de l’art i filla del famós escultor, responsable entre altres de la façana de la Passió de la Sagrada Família. “S’ha destruït una obra d’art, un fet molt trist i insòlit”, denuncia. Tot va començar el 2015, quan des del Centre d’Estudis de Gavà es procedia a actualitzar el catàleg artístic i del patrimoni de la ciutat. En el moment d’anar a fotografiar la capella –obra de l’arquitecte Joan Barangé, el pintor Josep M. Mejan i Subirachs–, es va descobrir que s’havia enderrocat.

L’any 1968 es va construir la capella dins del convent de les monges de l’Assumpció, al carrer Àngela Roca, i deu anys més tard es van fer càrrec de l’edifici les Germanes dels Pobres, que ho van convertir en un geriàtric. L’any 2004 s’ho van vendre a un privat que hi va fer reformes, amb llicència municipal, i va transformar l’edifici en l’actual residència San Lorenzo, destruint tant la capella com les obres d’art del seu interior.

L’Ajuntament ha entonat el mea culpa i el tinent d’alcalde Miquel Àngel Díaz ha dit a Gavà TV que “és una pèrdua patrimonial per a la ciutat”, i ha promès que salvaguardarà els elements que no s’hagin destruït.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram