Una imatge de la reunió per evitar la venda ambulant il·legal. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa, Candela López, va participar fa un parell de setmanes en la primera taula de treball per abordar la problemàtica del top manta, un fenomen que ha crescut en els últims mesos a Castelldefels. López va estar acompanyada d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i els batlles de Roses, Salou i la veïna Sitges, cinc municipis turístics que ara han fet front comú, conjuntament amb la Delegació del govern espanyol, el Síndic de Greuges i la Generalitat, per buscar solucions al top manta.

Els alcaldes van coincidir a opinar que “la solució a la problemàtica no pot venir donada en cap cas per l’actuació d’un sol municipi”, una afirmació que Colau va verbalitzar amb la frase “els ajuntaments hem parlat amb una sola veu”. Els batlles també van constatar que “no hi ha una solució màgica i immediata” i van apostar per dissenyar accions conjuntes i “efectives”. 

Rafael Ribó, Síndic de Greuges, va insistir que “cal seguir treballant en una intervenció més important en origen”, i va mostrar la plena disponibilitat a “treballar de forma coordinada” per evitar que aquest fenomen es desplaci d’un lloc a un altre.

Pocs dies després d’aquesta reunió, la policia local va mantenir una trobada amb altres cossos policials per tractar la problemàtica, analitzar com treballar la investigació per detectar els punts de distribució més importants a Catalunya i compartir informació per actuar de manera conjunta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram