Un moment del Desembarcament de Pirates. Foto: Ramon Josa / Ajuntament

Amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners, Castelldefels va celebrar un any més la cita festiva ineludible de l’estiu: les Festes del Mar. Del 15 al 17 de juliol el mar va ser el protagonista d’un programa farcit amb un ampli ventall d’activitats per a tots els gustos i públics.

No va faltar el tradicional i emblemàtic Desembarcament de Pirates, precedit de la Cercavila de Pirates, el passat dissabte 16 de juliol. La comitiva va arrencar el pas a la plaça de les Palmeres i va finalitzar al carrer 11, des d’on va començar la representació del desembarcament. L’espectacle va comptar amb actors, actrius i figurants de l’escola d’arts escèniques Castelldefels Performing Arts.

No va faltar tampoc la missa solemne en honor a la Mare de Déu del Carme, patrona de les festes, a l’església de Can Bou. Seguidament, es va celebrar la tradicional Processó que va recórrer els carrers dels barris amb tradició marinera i el centre de la ciutat fins a arribar al Club Marítim. Allà la patrona va embarcar per navegar fins al Club Nàutic.

El mateix dia es va celebrar una sardinada popular i a la nit van haver-hi els tradicionals focs artificials, seguits del concert i ball de l’orquestra Moonlight.

ARTESANIA MARINERA
No va faltar, com cada any, el Mercat del Mar, el qual es va avançar un dia i va obrir des de divendres 15 de juliol. S’hi van aplegar artesans amb productes relacionats amb la tradició marinera.

El mercat va tenir lloc al passeig Marítim i va aglutinar altres activitats paral·leles al llarg dels tres dies, amb tallers i activitats infantils i familiars.

LES NOVETATS D’ENGUANY
Una de les novetats d’aquestes festes va ser la celebració de la primera edició del Concurs d’Instagram de les Festes del Mar 2016 i la primera Trobada d’Urban Sketchers –dibuixants amb llapis– de Castelldefels.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram