Una projecció de com serà el quart institut. Foto: Ajuntament

Les obres de l’esperat quart institut de la ciutat ja han començat. La construcció del nou centre educatiu de secundària de la ciutat tindrà un cost d’1,6 milions d’euros que, de moment, assumirà l’Ajuntament. Més tard, el consistori reclamarà a la Generalitat que n’assumeixi la despesa. L’edifici és una actuació reclamada des de fa temps per la ciutadania.

Mentre no arriba el nou centre, els alumnes hauran de seguir formant-se al nou equipament educatiu que ocupa les instal·lacions de dos edificis històrics de la ciutat, un d’ells situat entre el carrer d’Arcadi Balaguer i la plaça de l’Església i l’altre està ubicat entre aquesta i el carrer de l’Església.

El projecte ha estat consensuat amb la comunitat educativa i s’ha adjudicat perquè “la ciutat pugui tenir a finals d’any el quart institut”, explica el regidor d’Urbanisme Ramon Morera. La previsió és que les obres estiguin finalitzades el darrer trimestre d’enguany, per tal que “el pròxim curs ja pugui entrar en funcionament”, recalca Morera.

RECUPERACIÓ NATURAL
El nou institut s’està construint al costat de l’escola Josep Guinovart, a Ca n’Aymeric. Durant l’execució de les obres s’hauran de talar diversos arbres de la pineda de pi blanc, per la qual cosa l’Ajuntament preveu iniciar un projecte de recuperació natural amb espècies adequades a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram