529 veïns i veïnes van anar a votar. Foto: Ajuntament

Després de saber que el solar del carrer Mansió no acolliria el tercer CAP de la ciutat, els veïns i veïns del barri de Vista Alegre han decidit destinar-lo a una àrea de jocs infantils i d’aigua en el procés participatiu que va finalitzar el passat dia 4 i a on hi van participar 529 veïns.

Aquesta ha estat la proposta guanyadora d’entre les que s’havien presentat per ocupar aquest espai. Les altres opcions proposaven construir-hi una zona d’aparcament o ubicar-hi horts urbans i jocs infantils amb plantes aromàtiques, entre altres.

L’opció guanyadora va rebre 310 vots, molt per sobre de la dels jocs infantils combinats amb la plantació d’espècies aromàtiques (93 vots). La següent proposta més votada van ser els horts urbans (amb 64 vots), seguida de la dels aparcaments (48 vots). Es van comptabilitzar 4 vots en blanc i 10 nuls.

El procés participatiu s’inclou en el marc del Pla de Barris de l’Ajuntament i presentava “propostes viables, que no requereixen una inversió massa elevada”, segons expliquen fonts del consistori, les quals recalquen que aquest ús “serà provisional”, amb una duració de dos anys, fins que es decideixi l’equipament definitiu que albergarà el solar.

Ara, i segons va assegurar el regidor d’Urbanisme, Ramon Morera, a l’últim número de Línia Mar, de cara al pròxim gener han d’arrencar les obres per adequar l’espai a la decisió dels veïns.

UN FILM SOBRE EL BARRI
El passat dia 11 es va presentar un documental sobre el barri de Vista Alegre. La pel·lícula porta per títol Vista Alegre, tú eres eso i ha estat realitzat per un grup d’alumnes de la Casa d’Oficis.

Els estudiants van rodar el documental els dies 20 i 21 d’octubre. El film pretén donar una visió pròxima del barri i els seus veïns a través de les seves històries personals.

Els protagonistes del documental són els mateixos veïns i veïnes del barri de Vista Alegre. Aquests homes i dones expliquen la història d’un barri que va néixer del no-res i que es va anar consolidant a través de l’esforç de la gent que va arribar de molts llocs diferents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram