El soroll dels avions afecta tota la franja costanera de la comarca. Foto: Arxiu

Els denunciats per l’associació de veïns de Gavà Mar pel soroll dels avions a la tercera pista de l’aeroport del Prat han estat absolts. Un jutjat de Barcelona va sentenciar-ho així el passat 9 de novembre, argumentant que “van intentar solucionar el problema”.

Concretament, es tracta de l’expresident d’Aena, Manuel Azuaga, i quatre excàrrecs dels Ministeris de Medi Ambient i Foment. Aquests són l’exdirector general d’Aviació Civil, Manuel Batista; l’exdirector general de Qualitat Ambiental, Jaime Alejandre; l’exresponsable de direcció ambiental de les obres d’ampliació de l’aeroport, Francesc Xavier Montoro; i l’exdirector del Pla Barcelona, Francisco Guitiérrez. Segons va comunicar el jutge, cap dels acusats no va prendre cap decisió que anés més enllà de les seves funcions. Es van limitar, doncs, a ocupar-se de l’execució d’uns treballs plantejats feia anys, abans que entressin a formar part del projecte d’ampliació de l’aeroport.

A l’inici, van ser tres plataformes veïnals de la zona qui van emetre la querella contra els responsables de l’aeroport fa uns anys, però han estat només els veïns de Gavà Mar qui han seguit amb l’acusació, rebutjant unir-se a cap acord, ja que es consideren els més perjudicats pels sorolls de la tercera pista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram