Obres CAP Gavà-Aturem Pla Ponent

Diàleg entre un agent de la policia municipal de Gavà i els activistes, aquest matí a l’accés a les obres del CAP. Foto: Línia Mar

Aquest matí, una quinzena d’activistes s’han concentrat davant les obres del nou CAP, al peu del turó del Calamot, amb la intenció d’aturar l’entrada i sortida dels camions que hi treballen.

L’acció, que ha estat convocada de manera restringida per l’associació Aturem el Pla de Ponent, ha aconseguit aturar l’activitat dels operaris durant aproximadament 45 minuts, fins a l’arribada de la policia local de Gavà.

Els veïns han demanat el permís d’obra als operaris, mentre que els agents els han instat a retirar-se i deixar reprendre l’actitivat. Finalment, els primers han desconvocat l’acció després d’informar als agents que hi tornaran fins aconseguir veure l’esmentat permís.

Destrucció del turó del Calamot i manifestació de protesta

Aquesta acció sorpresa s’emmarca dins de la campanya de mobilitzacions permanent de l’associació veïnal gavanenca, que ha reactivat les protestes al carrer després de l’inici de les obres del tercer CAP del municipi, en ple mes d’agost.

Les obres han suposat la destrucció d’una vuitantena d’arbres al turó del Calamot, un dels darrers connectors biològics entre el Garraf i el delta que està amenaçat pel Pla de Ponent, un macroprojecte consistent en la construcció de 5.000 habitatges entre els municipis de Gavà i Castelldefels.

El pla es troba pendent de resolució judicial, després del recurs presentat per Ecologistes en Acció i Aturem el Pla de Ponent, el novembre de 2022. En paral·lel, continua la mobilització veïnal, amb la convocatòria d’una manifestació a Gavà, el dia 1 d’octubre.

“Salvem el turó del Calamot!”: convocada una manifestació contra el Pla de Ponent
Els ecologistes no es rendeixen i plantaran cara al Pla de Ponent a Gavà
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram