Aeroport avió Prat soroll

Un avió sobrevola el delta del Llobregat. Foto: Gemma Sánchez/ACN

En una entrevista concedida ahir a la nit a TV3 i Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat Salvador Illa ha anunciat que té la intenció de “desbloquejar” l’ampliació de l’aeroport del Prat.

En l’esmentada entrevista, també va avançar que aquest dimarts el Consell Executiu “posarà a treballar” la mesa tècnica pactada entre governs sobre l’aeroport del Prat que es va constituir al gener. Segons Illa, “cal desbloquejar la situació perquè és crucial per a la connectivitat i per a l’economia catalana”.

El màxim responsable del Govern de la Generalitat va detallar que es donarà un termini d’uns tres o quatre mesos perquè la comissió conclogui quina és la manera des del punt de vista tècnic perquè l’aeroport aculli vols intercontinentals.

Respecte a les crítiques relacionades amb les afectacions que l’ampliació tindria en el patrimoni natural i biològic del delta del Llobregat, Illa va assegurar que actuaran “amb criteris de màxim rigor ambiental”. En aquest sentit, des d’ERC ja han avisat que l’acord per investir Illa és incompatible amb l’allargament de la pista de l’aeroport del Prat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram