SEM

Tres unitats del SEM s’han traslladat al lloc dels fets. Foto: Arxiu

Aquesta matinada ha mort un vianant a la C-32, a l’alçada de Castelldefels, quan ha estat envestit per un turisme. El tràgic succès ha tingut lloc cap a la mitjanit al punt quilomètric 47 de l’esmentada via, en sentit Barcelona.

Minuts després de l’accident, en el qual els quatre ocupants del turisme implicat han resultat il·lesos, els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís i s’ha posat en marxa un dispositiu d’emergència, amb cinc patrulles dels Mossos, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Malgrat tot, la intervenció del personal sanitari del SEM no ha estat prou per salvar la vida de la víctima mortal del sinistre, que ja és la número 80 des d’inicis d’any a les carreteres catalanes.

Reducció dels accidents mortals de trànsit

Tot i aquesta xifra, el nombre de morts per accidents de trànsit és inferior al de l’any passat per aquestes mateixes dates. De fet, la tendència a la reducció dels sinistres mortals és constant els darrers anys.

En concret, la mortalitat a les carreteres catalanes es va reduir un 13,8% l’any passat respecte al 2019, segons informa el Servei Català de Trànsit.

Les campanyes de prevenció, unides al control de la velocitat amb la instal·lació de més radars a les vies de circulació, han estat determinants a l’hora de reduir la sinistralitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram