Camps Delta

Els republicans consideren que la nova ZEPA “asfixia” la pagesia. Foto: Arxiu

La recent ampliació de la protecció dels espais naturals del delta del Llobregat aprovada per la Generalitat, a través de la figura de la zona d’especial protecció de les aus (ZEPA), ha topat amb el rebuig de tres seccions locals d’ERC al delta del Llobregat. En un comunicat, els republicans del Prat, Gavà i de Viladecans han demanat al govern en funcions d’ERC, el seu propi partit, que retiri l’aprovació de la ZEPA, ja que consideren que “posa en risc el futur del Parc Agrari”.

En la línia del que critiquen algunes associacions de pagesos, els republicans de la comarca lamenten que aquest projecte de protecció ambiental s’ha tirat endavant “d’esquena als actors implicats, sense un consens real ni un diàleg sincer amb la pagesia i les entitats ecologistes sobre el terreny”.

Insten a retirar la mesura

Per tot plegat, les esmentades seccions d’ERC del Baix Llobregat exigeixen al Govern que “retiri la mesura” i que “treballi per generar un consens real i fluït amb la pagesia i les entitats conservacionistes”. En aquest sentit, insten el Govern d’ERC a “prioritzar la redacció del Pla territorial sectorial agrari específic del Parc Agrari”, així com “revisar el Pla de gestió i desenvolupament” d’aquest. I que, a més, tot plegat es porti a terme tenint en compte les aportacions de la pagesia i els ecologistes.

Per altra banda, els republicans baixllobregatins reconeixen que hi ha perill de multa per part de la Comissió Europea, que fa tres anys va adreçar una carta a l’Estat i a la Generalitat instant-lo a reforçar les mesures de protecció de les aus i el medi natural davant l’impacte d’infraestructures com l’aeroport. Tanmateix, al·leguen les tres seccions d’ERC al territori, això no ha de ser “una moneda de canvi” per, denuncien, “asfixiar” l’espai agrari del Delta. A més, les tres agrupacions, en contra del que diu el Govern, consideren que l’ampliació de la ZEPA no impediria una hipotètica ampliació de l’aeròdrom pratenc en el futur.

El Govern aprova finalment ampliar més del doble les hectàrees protegides al delta del Llobregat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram