ajuntament viladecans

Guerrero, extinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Viladecans, va ser un dels investigats. Foto: Arxiu

El jutjat d’instrucció número 8 de Gavà ha arxivat la peça de Viladecans, derivada de la principal del cas Inipro, la qual s’intrueix al jutjat de Tarragona. La causa investigava 12 persones per presumptes delictes d’alteració de preu en concursos i subhastes públiques, tràfic d’influències, suborn i malversació. Entre els investigats hi havia Joaquin Guerrero, qui va ser el primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Viladecans i el director de l’empresa Iniciatives i Programes S.L (Inipro). En la seva resolució, la jutgessa instructora al·lega que els delictes han prescrit, ja que es remunten als anys 2008, 2009 i 2011. Durant aquest període, el consistori va adjudicar quatre expedients administratius a Inipro.

Fent-se seus els arguments de Fiscalia, la instructora també ha arxivat, de forma provisional, les presumptes irregularitats comeses per Guerrero quan va sol·licitar al director general d’Inipro els serveis de monitors per un acte de campanya electoral. Ho fa per la manca d’indicis. També, en el cas de dos investigats pel delicte d’encobriment, considera que no hi ha indicis que esborressin proves.

El cas Inipro investiga la presumpta trama de corrupció del PSC, en la qual s’haurien desviat 276.157,31 euros de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) al partit. Entre els investigats, hi ha l’exalcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram