Biodiversitat-Delta Llobregat

Una de les tècniques durant el treball de camp realitzat. Foto: AMB

La vall baixa i el delta del Llobregat són l’hàbitat de més de 2.500 espècies de flora i fauna, segons un estudi sobre la biodiversitat en l’àmbit metropolità del riu Llobregat encarregat pel Servei d’Infraestructura Verda de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

Gairebé el 30% de les espècies detectades (336, en total) estan protegides i en destaquen el  80% dels amfibis (granotes, gripaus, tritons i salamandres) i més del 70% dels ocells.

D’altra banda, els mostrejos realitzats durant aquest estudi han permès identificar espècies de papallones diürnes i líquens que mai no s’havien observat a l’àrea metropolitana de Barcelona. 

A més,  les dades recopilades des del 2000 fins a l’actualitat ens mostren que un 85% de les espècies d’ocells identificades a Catalunya s’han detectat en algun moment a l’àmbit metropolità de l’espai fluvial del Llobregat.

Un espai natural molt viu

Malgrat la pressió demogràfica per la seva proximitat a les zones urbanes de l’àrea metropolitana, aquests indicadors corroboren la vitalitat d’aquest espai natural i la seva importància dins la infraestructura verda metropolitana en relació amb la biodiversitat. 

Segons l’AMB, l’estudi vol identificar quins són els principals espais d’interès per la biodiversitat, tant per la seva abundància, importància estratègica, sinergies amb l’entorn com per la seva situació crítica, i plantejar mesures per millorar les eines de gestió i potenciar la diversitat present.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram