Atur-Baix Llobregat

Exterior d’una Oficina de Treball de la Generalitat a Castelldefels. Foto: Ajuntament de Castelldefels

Segons l’informe mensual del Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’índex d’atur ha disminuït a la comarca durant el mes de juny, amb 475 persones aturades menys que el mes anterior.

Així, juny tanca amb un total de 32.253 persones aturades. En comparació amb el mateix mes de l’any passat, l’atur ha disminuït un 2,4%, el que representa 788 persones menys. La taxa d’atur actual se situa en el 7,8%, una xifra inferior a la de la resta d’àmbits territorials i del conjunt de Catalunya.

En relació amb les activitats econòmiques, l’atur ha disminuït especialment en les activitats relacionades amb l’ocupació (-3,7%, 82 persones menys), els serveis a edificis i de jardineria (-2,8%, 70 persones menys) i l’administració pública (-3,0%, 52 persones menys).

Per grups d’edat, l’atur ha disminuït en tots els grups, però la variació és més significativa entre les persones d’entre 25 i 44 anys, amb una reducció del 2,0%, equivalent a 166 persones menys. D’altra banda, les dones continuen sent majoria entre les persones en situació d’atur, representant un 59,5%. En aquest sentit, la taxa d’atur entre les dones és del 9,5%, mentre que entre els homes és del 6,1%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram