Bus Delta

La mobilitat en bus al Delta està en qüestió des de fa temps. Foto: AMB

La mobilitat en bus al delta del Llobregat torna a estar en qüestió. Si bé els treballadors de la UTE Sant Boi de Monbus-Julià van anunciar fa pocs dies que tornaran a la vaga el juliol pel que consideren “repressió sindical” de l’empresa, la Plataforma per un Servei Digne de Bus al Baix Llobregat ha convocat una manifestació per a aquest dissabte, en protesta contra el que consideren “desastrosa” gestió de la mobilitat a la comarca per part de les empreses que presten el servei i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui el licita.

Ara bé, des de l’ens metropolità han sortit al pas per defensar-se davant d’aquestes exigències i acusacions, a través d’un comunicat en el qual cenyeixen els problemes actuals a “conflictes de caràcter estrictament laboral”. Es refereixen bàsicament al litigi entre Monbus-Julià i els treballadors de Sant Boi, el qual situen en l’àmbit de la relació entre una empresa i els seus empleats. En aquest sentit, l’AMB recorda que aquesta problemàtica no té a veure amb el contracte de serveis de transport, el qual “continua en tot moment el marc legal d’aplicació”. “L’AMB porta a terme el seguiment detallat de l’execució dels contractes amb les empreses operadores en tots els aspectes referents al servei”, al·leguen des de l’organisme.

Recopilaran informació del cas

Així i tot, l’AMB no s’ha volgut desentendre del problema i anuncia que amb l’objectiu de comprovar l’abast de la situació conflictiva a Sant Boi, i per tal de “facilitat l’acord entre les parts”, recopilaran informació de la UTE Sant Boi, Barcelona y Otros de Monbus. Així mateix, des de l’ens metropolità asseguren que parlaran tant amb la companyia com amb el comitè de treballadors per constatar quins són els motius del conflicte laboral.

Amb tot, des de l’AMB avisen que per avançar cap a la conciliació entre les parts, es dirigirà el tema a l’autoritat labora, que és l’òrgan competent que intervé en conflictes d’aquestes característiques, per trobar una solució a una problemàtica que afecta un servei públic essencial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram