Energia fotovoltaica-Prat

El Baix Llobregat té potencialitats fotovoltaiques. Foto: Arxiu

Prop de 600 hectàrees de terreny del Baix Llobregat tenen un elevat potencial per produir energia solar amb un baix impacte al territori, segons es desprèn del nou visor cartogràfic de la Diputació que analitza la capacitat de cada localitat per produir energia fotovoltaica renovable.

El visor analitza les 776.366 hectàrees de la província de Barcelona, de les quals n’exclou 700.000 per instal·lar plaques solar pel seu valor paisatgístic, natural o agrícola. De les 76.366 restants, 18.859 pertanyen a espais on l’impacte de la seva instal·lació seria baix, de les quals 578 són al Baix Llobregat.

Amb tot, l’ens provincial estima que les instal·lacions fotovoltaiques al Baix Llobregat amb baix impacte sobre el territori podrien produir fins a 601 GWh dels 22.8376 GWh de la província.

L’elaboració del visor ha comptat amb la col·laboració d’agents del territori com Unió de Pagesos i incorpora propostes per salvaguardar més superfície agrícola i inclou una categoria, de potencial baix, per indicar que un solar té usos agrícoles, se situa en una zona de protecció especial o és un lloc habitat. El mapa classifica 57.507 hectàrees de la província dins de potencial baix, de les quals, 657 se situen al Baix Llobregat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram