Pisos socials el Prat

Col·locació de la primera pedra de la promoció. Foto: Ajuntament del Prat

L’Ajuntament del Prat, conjuntament amb Hàbitat 3, la Fundació Família i Benestar Social i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, han participat en l’acte de col·locació de la primera pedra del segon dels tres edificis d’habitatge protegit que es construiran a l’Eixample Sud. Es tracta d’un bloc de 135 pisos, a més de quatre locals i 144 places d’aparcament, que se sumaran a l’oferta d’habitatge protegit de la ciutat. De fet, des del consistori recorden que gràcies als habitatges protegits que es faran al nou barri es doblarà el nombre de pisos socials del municipi. “En llocs com aquests el Prat del futur es va fent present”, ha reivindicat l’alcalde, Lluís Mijoler.

Els 135 nous pisos seran d’una, dues i tres habitacions i estaran qualificats amb un règim especial, el qual permetrà establir unes rendes més baixes. En aquest sentit, els lloguers oscil·laran entre els 260 i 300 euros per als pisos de només una habitació; de 358 a 405 euros els de dos, i d’entre 484 i 548 euros per als de tres habitacions. A més, aquesta promoció, que es construirà a la carretera de l’Aviació, està previst que reservi la meitat dels seus pisos per a joves i col·lectius vulnerables, des de gent gran a víctimes de violència de gènere, entre altres.

“Dècades d’escassetat”

En aquest sentit, la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, ha reconegut les “dècades d’escassetat” en la construcció de pisos socials i ha agraït la iniciativa conjunta dels promotors socials i de l’Ajuntament per revertir aquesta situació. De fet, la gestió de la promoció estarà acompanyada per Prat Espais i correspondrà a les entitats Fundació Família i Benestar i Hàbitat 3, que han creat una Unió Temporal d’Empreses (UTE) que posarà sobre la taula 14,8 milions per tirar endavant un projecte que, a més, és beneficiari d’una subvenció de 4,8 milions d’euros dels fons europeus Next Generation.

Carme Trilla, presidenta d’Hàbitat 3, ha subratllat que aquest és un model “innovador”, ja que reserva una part dels pisos a col·lectius vulnerables. Josep Maria Puig, president de la Fundació Família i Benestar, ha destacat que l’entitat que lidera “aportarà a la promoció la seva veterania”. Està previst que la promoció estigui enllestida d’aquí a dos anys. Ara bé, aquest projecte de la carretera de l’Aviació no és l’únic que promou habitatge protegit a l’Eixample Sud, ja que la Cooperativa Obrera de Viviendas ja està desenvolupant una altra promoció de 101 pisos en una parcel·la cedida pel consistori a l’avinguda Onze de Setembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram