Candela López durant la investidura com a alcaldessa. Foto: Ajuntament

Candela López, cap de files de Movem, va ser investida alcaldessa de Castelldefels dissabte 13 de juny gràcies als vots de la seva candidatura, PSC, ERC, Sí que es Pot i CiU –quinze en total–. López ocuparà l’alcaldia castelldefelenca durant dos anys, fins al 2017, quan la vara de batlle passarà a mans de la socialista Maria Miranda.

Per la seva banda, a l’acte d’investidura, els regidors del PP van votar pel seu candidat, mentre que els de Ciutadans van votar el seu propi cap de llista, Guillermo Massana.

Respecte del pacte subscrit entre les forces d’esquerra de la ciutat, López va assegurar que “es garanteix la governabilitat i es dóna resposta a les necessitats de la gent”. D’aquesta manera, Castelldefels tindrà la seva primera alcaldessa de la història i s’aparta la força guanyadora, el PP de Reyes, el qual va lamentar que “l’únic projecte que té aquesta suma de partits és fer fora el Partit Popular i repartir-se el poder”.

Els populars diuen així adéu a un altre dels seus feus a Catalunya, tot i haver guanyat les eleccions amb vuit regidors, després que aquest acord de govern a quatre bandes entre PSC, Movem, ERC i Sí que es Pot –el cercle local de Podem– hagi desbancat Reyes de l’alcaldia.

La investidura de López no va estar exempta de polèmica i hi va haver protestes a l’exterior de l’edifici consistorial d’un centenar de persones amb pancartes en contra de l’acord a quatre bandes entre els partits d’esquerra i a favor de Reyes.

UNA ALCALDESSA MIGRADA
Candela López va néixer l’any 1985 a l’Argentina, però viu a Castelldefels amb la seva família des de la seva infància. López, durant l’acte d’investidura, es va definir a si mateixa com “una persona migrada integrada en un Castelldefels que es deixa estimar”. López va tancar la seva intervenció amb un poema del desaparegut Ramón Fernández Jurado, que descriu la ciutat com una “petita pàtria” on “floreix la llibertat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram