L’alcaldessa socialista governarà amb CiU. Foto: Ajuntament

Raquel Sánchez (PSC) seguirà sent l’alcaldessa de Gavà amb CiU al govern, després d’haver fet públic el seu pacte recentment. Sánchez necessitava el suport d’una altra formació per assolir un govern fort, després d’haver aconseguit un regidor menys que el 2011 -ara té vuit representants al Ple-.

Amb els convergents, que en sumen dos més, el nou govern assoleix deu regidors, tot i que no arriba a la majoria absoluta.

Enguany, els socialistes no han pogut reeditar el pacte amb ICV-EUiA, que ha perdut els dos regidors que tenia.

UN PACTE HISTÒRIC
Segons expliquen els socialistes i els convergents, l’acord es fonamenta en “en un nou model de ciutat basat en la pluralitat social i cultural que consolidi les fites i els avanços aconseguits en el benestar col·lectiu”. Les dues formacions també diuen que cal prioritzar la transformació i millora de l’espai públic “com una bona eina de reequilibri territorial i social i de foment de la convivència”.

Segons l’alcaldessa Raquel Sánchez, el pacte “representa els resultats que van sorgir de les eleccions del 24 de maig”, i afegeix que aquest dia “la ciutat es va pronunciar a favor de les forces progressistes, les forces d’esquerres i també les forces catalanistes”.

EL NOU ORGANIGRAMA
El nou cartipàs atorga l’àrea de Benestar i Acció Social a Miquel Àngel Díaz, primer tinent d’alcalde, de la qual dependran les regidories de Cultura, Esports i Mediació –totes tres a càrrec de Joan Barrena–. Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau aniran a càrrec d’Èric Plaza i Igualtat ha estat per a Gemma Badia.

L’àrea de Ciutat i Territori tindrà com a responsable Rosa Fernández, tinenta d’alcalde. En aquesta àrea s’incorpora la regidoria de Barris i Activitats, també a càrrec de Gemma Badia.

L’àmbit de Nova Governança i Ciutadania està presidit pel tinent d’alcalde Jordi Tort, i es designen dos regidors delegats, Jordi Jiménez –a Gestió Interna i Recursos Humans– i Èric Plaza –a Govern i Participació–.

Ramon Castellano (CiU) presidirà com a tinent d’alcalde l’àmbit de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat, amb Antoni Rafanell (CiU) com a regidor delegat de Civisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram