Eleccions

L’independentisme ha viscut una nit fosca aquestes eleccions europees. Foto: Guifré Jordan/ACN

El PSC i el PP s’ha repartit la meitat dels vots a Viladecans aquestes eleccions europees. Les dues formacions són les grans triomfadores d’una jornada electoral fosca per l’independentisme que ha vist com les formacions que representen aquesta ideologia perdien una gran quantitat de vots.

Els socialistes, enguany, han millorat els resultats que van obtenir el 2019 i han passat d’obtenir el 37,4% dels vots a registrar-ne el 42,3%. Amb tot, l’augment més notable l’ha assolit el Partit Popular que si bé les darreres eleccions era la cinquena força i només va obtenir el 4,8% dels vots, enguany s’ha convertit en la segona força i ha acumulat el 17,1% dels sufragis.

Per la seva banda, l’independentisme ha perdut més de 3.000 vots aquest diumenge. ERC, que el 2019 era segona força, ara és la tercera formació en percentatge de vots i ha passat de tenir el 14,8% dels vots a quedar-se amb el 8,9%. De la mateixa manera, Junts+ ha passat del 9,6% dels vots al 5% i s’ha vist superat per la formació d’extrema dreta Vox que, amb un augment de 5,4 punts percentuals, ha registrat el 8,2% dels vots.

Alhora, l’espai polític de Sumar i Podem, que en les darreres eleccions van anar junts als comicis europeus i van obtenir el 12,8% dels vots, enguany han registrat el 4,5% i el 4,3% dels vots, respectivament. La suma, per tant, representa una pèrdua de vots de més de quatre punts percentuals. De fet, el partit d’Irene Montero ha estat a punt de ser superat per la sorpresa d’aquestes eleccions, el partit S’ha acabat la festa de l’influencer d’extrema dreta Alvise Pérez, que ha obtingut el 4,3% dels vots.

Ciutadans, per la seva banda, pràcticament ha desaparegut com a força a Viladecans i només ha aconseguit 184 vots, el 0,8% de l’escrutini.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram