Lvdi Rvricati

Les jornades compten amb recreacions històriques. Foto: Ajuntament de Sant Boi

El passat romà de Sant Boi es reivindicarà aquest cap de setmana amb una nova edició de la festa Lvdi Rvricati, unes jornades lúdiques que se celebraran dissabte 8 i diumenge 9 de juny a Can Torrents i a les Termes Romanes, dos espais de patrimoni locals que acullen tallers i recreacions històriques relacionades amb l’antiga Roma.

Entre altres, la festa romana de Sant Boi d’enguany planteja activitats diverses com la construcció d’unes sandàlies de fusta, com les que feien servir els antics romans per resistir les altes temperatures del sòl a les termes, construir un mirall o fer una corona de flors com les del món antic, així com gaudir de la recreació d’un massatge termal en clau dramàtica.

La cura del cos

I és que enguany el tema central de les jornades és la cura del cos, o la cura corporis, a la cultura romana. A l’antiga Roma era una pràctica fonamental de la vida quotidiana i es parava molta atenció a la salut i el benestar físic, la pràctica esportiva, l’alimentació i la cura personal.

Amb tot, el Lvdi Rvricati són unes jornades festives per fer una immersió divertida i amb rigor científic en el món romà, ja que compta amb la participació i assessorament d’arqueòlegs, historiadors i museògrafs. També hi participen algunes entitats locals, mentre que enguany el museu convidat a les jornades és el Romà de Premià de Mar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram