Gavà-Pla de Ponent

Membres de la plataforma Aturem el Pla de Ponent assisteixen al ple d’ahir. Foto: Aturem el Pla de Ponent

El ple municipal celebrat ahir a Gavà va rebutjar la petició de nul·litat del projecte d’urbanització del sector Pla de Ponent. 

La instància, presentada per l’organització Ecologistes en Acció (EeA) el mes de febrer de 2022, demanava la nul·litat de ple dret d’un projecte urbanístic que preveu la construcció de prop de 5.000 habitatges en una zona d’alt interès natural.

Segons EeA, el projecte “estaria vulnerant el deure de preservar terrenys amb valors de connectivitat natural i paisatgístics”. En concret, la zona afectada pel pla és “el darrer connector biològic que uneix el Delta i el Parc Agrari amb el Garraf i les serres del litoral”, afirma l’entitat ecologista. 

Un dictamen “vinculant”

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldessa, Jordi Tort, explicava que “a la petició de nul·litat formulada per la Federació d’Ecologistes en Acció a Catalunya, aquest ajuntament va incoar d’ofici un expedient i el va enviar a la Comissió Jurídica Assessora, que és l’òrgan de la Generalitat de Catalunya que ha de resoldre aquestes situacions”.

Segons Tort, la comissió ha emès un dictamen dient que no procedeix aquesta nul·litat que es demanava i l’ajuntament “assumeix aquest dictamen perquè és vinculant”.

Desacord dels grups de l’oposició

Estela Ortega, regidora d’En Comú Podem, expressava el desacord de la seva formació davant d’aquesta resolució. Segons Ortega, el Pla de Ponent “no és un pla urbanístic realista i d’aplicació en el context climàtic actual. Un pla que, amb 186 hectàrees, acabarà amb l’únic corredor biològic entre el Garraf i el Delta del Llobregat”.

En el mateix sentit, el portaveu d’Esquerra Republicana, Miquel Roselló, denunciava que “els principals motius pels quals aquest projecte d’urbanització ha de ser declarat nul de ple dret són tot un seguit de vulneracions flagrants de normes vigents en el moment de l’aprovació del projecte, com el deure de preservar el sol amb valor de connectivitat natural”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram