Castelldefels avions

Un dels avions que ha sobrevolat la ciutat recentment. Foto: Ajuntament de Castelldefels

El serial per l’ampliació de l’aeroport, i les possibles conseqüències que aquesta obra podria tenir per a la comarca mantenen els municipis del Delta en alerta. Sobretot, pel que fa al soroll que produeixen els avions que sobrevolen les ciutats del litoral del Baix Llobregat quan s’enlairen o aterren. Una d’aquestes és Castelldefels, que avui ha fet pública la seva queixa formal per un increment dels vols per sobre seu durant els mesos d’abril i maig.

En una carta al Grup Tècnic de Treball del Soroll (GTTR), del qual formen part els diferents actors d’aquesta problemàtica, el consistori castelldefelenc ha denunciat que hi ha hagut un increment del soroll dels avions els últims dos mesos. Això ha passat perquè l’aeroport ha incrementat l’ús de la configuració de vol diürna no preferent, que és més lesiva per al descans dels veïns.

Aguantar 75 decibels de soroll

En concret, el consistori detalla que la configuració diürna no preferent està sent emprada un 28% de mitjana, quan no hauria de passar del 10-15%. De fet, a la darrera setmana aquesta xifra ha pujat al 47%. Tot plegat ha generat episodis de soroll persistent, entre els 75 i els 80 decibels, cosa que té un fort impacte en el benestar físic i mental dels veïns.

En aquesta carta, el consistori fa una crida a totes les parts implicades per explorar vies que permetin minimitzar aquest ús prolongat de la configuració no preferent, que es fa servir quan hi ha condicions meteorològiques adverses.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram