taxi

El taxista va agredir les dues víctimes a la sortida d’una discoteca. Foto: ACN

La Sala d’Apel·lacions de l’Audiència de Barcelona ha ratificat la condemna de sis mesos de presó i el pagament d’una multa de 1.350 euros a un taxista que va agredir tres noies a Gavà per la seva orientació sexual. Va ser condemnat fa tres anys per un delicte contra l’exercici dels drets i llibertats públiques i per tres delictes lleus de lesions, en una sentència que va recórrer i ara ha estat confirmada. El taxista circulava la nit del 3 de març del 2019 per l’aparcament de la discoteca Row quan va cridar “guarres” i “bolleras de merda” a dues noies que s’estaven fent un petó. Elles van colpejar el taxi i l’home va baixar per encarar-s’hi. Una altra noia va intervenir i ell li va propinar un cop de puny que la va deixar inconscient.

A la sentència de la Sala d’Apel·lacions, a la qual ha tingut accés l’ACN, el jutge recorda que l’home també va agredir les altres dues noies. La defensa del taxista, però, retreu al tribunal que no tingués en compte que l’acusat i les denunciants oferien versions contradictòries sobre els fets, i ressalta que també era contradictòria la versió de les amigues de les noies i d’altres taxistes que hi havia a la zona. Considera que es va vulnerar el dret a la presumpció d’innocència de l’home i sosté que no es va vulnerar la intimitat de les noies ni els va causar danys a la seva integritat.

Al mateix temps, la defensa apel·la que els fets van passar una nit de Carnaval en què les denunciants anaven disfressades i que els vestits no permetien deduir l’orientació sexual ni que fossin parella. Ressalta que la discussió entre el taxista i les denunciants no es va basar en motius discriminatoris ni per la seva orientació sexual, sinó pel cop que elles havien donat al taxi.

“Discussió acalorada”

“Les paraules ‘guarres’ i ‘bolleras de mierda’ coincidim que poden ser més o menys afortunades, però s’han de contextualitzar en una discussió acalorada”, diu la defensa en la seva apel·lació, que també ressalta que el taxista no està vinculat a cap grup violent i apunta que la nit de Carnaval no és una data especialment simbòlica per al col·lectiu LGTBI.

D’altra banda, la defensa assegura que l’home també va ser víctima d’una agressió per un grup de fins a set persones fruit de la trifulca viscuda a l’aparcament.

El tribunal, però, refusa les al·legacions i considera que les expressions del taxista contra les noies van ser “contundents” i “només proferides per la seva orientació sexual”. “Per molt que l’home digui que era carnaval i que no podia conèixer l’orientació sexual de les perjudicades, va veure com es besaven, i això li va molestar profundament”, afirma el jutge, que diu que les expressions proferides van ser “altament humiliants i vexatòries”.

El taxista també denuncia una agressió

Pel que fa a les agressions denunciades pel taxista, el tribunal assenyala que l’informe mèdic presentat està signat quatre dies després dels fets i afirma que “no es correspon amb la brutal agressió que refereix haver patit per part de set persones”. “Sí que seria compatible amb un cop derivat d’un forceig amb una de les noies”, afegeix.

Finalment, el tribunal assevera que les noies han patit danys psicològics fruit dels fets viscuts a l’aparcament de la discoteca, afirma que s’han vist afectades “la dignitat, la llibertat, la intimitat i l’autoestima” de les víctimes.

L’advocat de les tres denunciants, Àlvaro Machado, del despatx Vosseler, celebra que l’Audiència de Barcelona hagi desestimat el recurs del taxista i ressalta que “s’ha demostrat el compromís de la justícia en la lluita contra les desigualtats i els prejudicis de determinades persones que ataquen els col·lectius vulnerables”. La sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram