Sense novetats al front. De nou, el PSC ha tornat a arrasar en unes eleccions a Viladecans. Aquest 12M ha finalitzat amb un gran resultat dels socialistes a la ciutat del Delta, on han aconseguit el 41% dels vots, dos punts per sobre del seu resultat del 2021. En aquest sentit, el PSC fa bons els seus resultats a les municipals i els trasllada a les catalanes, on deixa el PP en segona posició, triplicant els seus vots. Els populars, en aquest sentit, són segons amb el 14% dels vots, un resultat que, malgrat la incontestable victòria socialista, suposa un increment important respecte fa quatre anys -de 10 punts, en concret-.

En tercera posició queda ERC, amb el 12% dels vots i quatre punts menys que el 2021. Supera Vox, que és quarta força amb l’11% de les paperetes. En cinquena posició queda Junts+, amb el 7% dels sufragis, per sobre dels comuns, que tenen el 6% dels vots.

Per acabar, Ciutadans s’estimba i cau gairebé vuit punts, quedant-se amb l’1% dels vots, tot i que per sobre d’Aliança Catalana, que aconsegueix unes dècimes menys. La CUP, per la seva banda, supera aquests dos partits i obté l’1,5% dels vots.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram