Fira d'Espàrrecs-Gavà

Una de les paneres exposades a la Mostra Agrícola de la 69a Fira d’Espàrrecs de Gavà. Foto: Ajuntament de Gavà

L’edició d’enguany de la Fira d’Espàrrecs de Gavà, que feia la número 69, va tancar diumenge amb un gran èxit de participació, segons l’organització, amb 37.000 persones només a la Mostra Agrícola.

En l’acte de cloenda, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia va traslladar el seu agraïment “a totes les persones que han treballat i s’han implicat per fer possible aquest esdeveniment d’èxit, especialment a pagesos, restauradors, comerciants, agents de la Policia Municipal, entitats, escoles i famílies participants en la Mostra Agrícola de la Fira”.

Relleu generacional

Per la seva banda, el vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, feia una valoració positiva per la bona resposta de les famílies pageses. “Tot i que el camp té el problema del relleu generacional, s’ha d’agrair que a la Fira sí que hi ha aquest relleu”.

En aquesta edició, la Mostra Agrícola ha tornat a ser la protagonista de la Fira, amb l’exposició d’un total de 79 paneres.

Gastronomia, comerç, concerts i altres activitats

L’espai de degustació GastroGavà, ubicat a la plaça de Jaume Balmes, s’ha hagut d’ampliar en aquesta edició per poder cobrir la demanda. Segons els organitzadors, que asseguren que “ha tornat a ser un èxit”, enguany s’han servit 27.590 degustacions, 3.669 més respecte a l’any passat.

D’altra banda, un total de 61 expositors comercials, d’automoció i artesanals han ocupat un total de 82 espais firals de la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció que s’ha distribuït al llarg del carrer de Sant Pere.

La Fira també ha comptat amb el programa musical de Temps d’Espàrrecs, que va oferir fins a vuit concerts amb assistència de 22.000 persones. Destaca de manera especial l’actuació de The Tyets, que va ser seguida per 10.000 persones.

En darrer lloc, més de 8.200 participants, 2.200 més que en 2023, van gaudir de les activitats infantils i esportives que es van desenvolupar durant la Fira.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram