debat Mijoler

El debat havia de tenir lloc aquest matí a la UPF. Foto: X (@joanmena)

Poques hores abans de l’inici de la campanya electoral per a les eleccions del 12 de maig, aquest matí s’han viscut moments de tensió a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, on s’havia de celebrar un debat electoral entre candidats dels principals partits polítics. L’acte era organitzat per l’entitat estudiantil Deba-t.org i, finalment, s’ha hagut de suspendre perquè hi havia un grup de simpatitzants de Vox que han intentat boicotejar el debat.

Els ultres han denunciat que l’organització havia exclòs Vox del debat i han recordat que la Junta Electoral Provincial havia instat als impulsors de l’acte a incloure-hi la formació d’Ignacio Garriga. El líder ultra, de fet, s’ha personat a les portes de la universitat per protestar contra la decisió dels organitzadors de mantenir la seva negativa a Vox, la qual ha estat justificada en base a un acord de l’assemblea d’estudiants, “òrgan sobirà de l’associació”, afirmen des de Deba-t.org.

Mijoler: “Feixistes, no ens callareu”

Tanmateix, els simpatitzants de Vox presents a l’acte no han deixat d’escridassar els presents i d’encarar-se amb els representants polítics presents. De fet, un d’aquests instants s’ha fet viral, quan el número 2 de la llista Comuns Sumar i alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha plantat cara als ultres. “El que heu de fer, si no esteu d’acord amb aquestes decisions, és impugnar-les allà on correspongui”, els ha dit el batlle. Els crits de “llibertat” i “sin Garriga no hay debate” dels integrants de Vox han continuat, cosa que ha fet apujar el to de Mijoler. “No em tallareu, no ho aconseguireu, no ens callareu, la democràcia seguirà existint en aquest país”, ha respost l’alcalde pratenc, que ha titllat de “feixistes” que volen “posar fi a la democràcia” els simpatitzants ultres que no paraven de cridar.

Qui també ha estat molt crític amb aquestes actituds ha estat Juli Fernández, d’ERC, i Laure Vega, de la CUP, els quals han retret als ultres el seu intent de rebentar el debat. Per la seva banda, des de Vox han lamentat que no els hagin deixat participar en el debat. “Som la quarta força de vuit al Parlament i la Junta Electoral ens ha donat la raó”, ha recordat Joan Garriga, portaveu de Vox.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram