Escola Parellada

L’escola Parellada és una de les afectades per la mesura. Foto: Escola Parellada

Les associacions de famílies d’alumnes (AFA) de Sant Boi han manifestat el seu rebuig davant l’anunci del tancament de tres línies d’Educació Infantil a les escoles del municipi. En concret, amb aquesta mesura aprovada pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, les escoles Amat Verdú, Parellada i Josep Maria Ciurana perden una línia cadascuna per al curs 2024-2025, és a dir tres línies i un total de 57 places públiques en el conjunt de la població.

No de famílies i consistori

Les famílies afectades, que ja han manifestat la seva disconformitat davant l’Ajuntament, creuen que en comptes de retallar línies caldria que es donés suport a l’escola pública i, a més, avisen que continuaran lluitant per evitar els anunciats tancaments de les tres línies escolars.

Per la seva banda, la tercera tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, Maria Valencia, ha declarat a Ràdio Sant Boi que des de l’Ajuntament ja han manifestat una posició contrària a la proposta del departament d’Educació. Tot i constatar una davallada de natalitat a la població, el principal argument del departament d’Educació, Valencia proposa unes altres fórmules “que puguin beneficiar l’atenció de les necessitats a les aules”.

Segons la regidora, l’Ajuntament no pot permetre que a un municipi com Sant Boi hi hagi una oferta més gran de places de l’escola concertada que de la pública.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram