Piscina hotel Castelldefels

Piscina d’un hotel de la platja de Castelldefels. Foto: Ajuntament

Castelldefels és el municipi del delta del Llobregat amb un número més gran de piscines per habitant, segons el cadastre. En concret, de 3,4 per veí. Per tant, a la ciutat hi ha un total de 2.320 piscines censades per a una població de 68.000 habitants. Així doncs, és una ciutat interessada en el decret de la Generalitat que permet les piscines públiques i privades omplir-se i reomplir-se si s’obren a la ciutadania com a refugi climàtic.

El conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, assenyala que el decret l’han treballat amb els ajuntaments i que està pensat perquè els municipis que necessiten que la piscina faci de refugi climàtic puguin donar-hi sortida. En aquest sentit, ha matisat que està pensat per als municipis d’interior, perquè puguin obrir la piscina municipal com fan cada any i que han de fer front a temperatures altes a l’estiu, com ara de 35 graus. Això, afegeix, compensant l’aigua que es consumeix per reomplir la piscina. “No està pensat per obrir les piscines dels hotels”, assenyala el conseller Mascort. Ho diu perquè admet que pot haver-hi “picaresca” i que hi hagi qui es vulgui aprofitar del decret per obrir la piscina, tot i que no encaixi en la casuística del decret.

“Si una piscina privada, sigui particular, comunitària o d’un establiment turístic, no està censada com a refugi climàtic, no es podrà omplir ni reomplir”, avisa el text del mateix decret llei aprovat.

Amb tot, des de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han negat que la regulació de les piscines s’hagi proposat des del món municipal i han demanat claredat al Govern sobre les mesures que han d’adoptar els consistoris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram