Un hotel de Sant Joan Despí. Foto: Arxiu

La celebració del Mobile World Congress a l’Hospitalet el març passat va generar un impacte notablement positiu a l’ocupació dels hotels i apartaments del Baix Llobregat. I és que durant els dies del congrés aquesta va superar el 98% als hotels i el 73% als apartaments, segons dades publicades recentment per l’Observatori del Baix Llobregat.

A més, la tarifa mitjana que es va aplicar al sector hoteler va passar dels 61 euros –que és la xifra mitjana trimestral– als 148. En el cas dels apartaments, la mitjana trimestral de 67 euros va ascendir als 122 euros.

Segons dades de l’Observatori, durant el primer trimestre d’aquest any s’ha registrat l’ocupació hotelera més elevada dels últims set anys i ha estat del 52,8% als hotels i del 53,3% als apartaments de la comarca.

La tipologia de client que predomina a la comarca és individual, ja que molts venen per negocis –es tracta del 61,5% del total de clients–. El segon motiu d’estada a hotels i apartaments de la comarca són les vacances i les activitats esportives.

Hi ha hagut més clients de nacionalitat espanyola, en el cas dels hotels, i més estrangers als apartaments.

L’AUGE DE LES PIMES AL BAIX
Un altre sector en auge són les petites empreses, i és que el 17% de les empreses que optem als Premis Pimes –que se celebraran al juliol– són del Baix Llobregat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram