Aeroport del Prat-Lucena

El president d’Aena, Maurici Lucena, durant la seva intervenció a la Junta General d’Accionistes de la companyia. Foto: ACN

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha descartat la proposta del Govern perquè l’Aeroport del Prat operi amb pistes independents durant quatre hores al juliol i agost.

Durant la seva intervenció a la Junta General d’Accionistes d’Aena, Lucena també ha tancat la porta a un traspàs de l’aeroport del Prat a la Generalitat, tot assegurant que “mai no s’ha plantejat els òrgans de govern, no ha estat sobre la taula ni em plantejo que ho estigui en un futur”.

Pistes paral·leles independents

Aquesta mateixa setmana, el Consell Executiu del Govern ha aprovat la proposta que va anunciar el passat 11 d’abril el mateix president, Pere Aragonès, que consisteix en el fet que les dues pistes paral·leles funcionin de forma independent, acollint tant aterratges com enlairaments, quatre hores al dia en els mesos de juliol i agost.

D’aquesta manera, es preveu augmentar la capacitat actual dels 78 vols per hora als 90, el màxim de capacitat prevista en la declaració d’impacte ambiental de l’aeroport. Tanmateix, aquesta proposta suposaria un increment del soroll per sobre de les ciutats del Delta.

Rebuig comarcal

La proposta ja ha estat rebutjada pels alcaldes de Gavà i El Prat, així com per l’Associació de Veïns de Gavà Mar i la plataforma Prou Soroll, entre d’altres, que avisen que això incrementaria el soroll dels avions.

D’altra banda, el president d’Aena ha explicat que la companyia ha tancat un 2023 “esplendorós” i espera que aquest any es tornin a “polvoritzar rècords”.

El Govern aprova la proposta d’ampliar el nombre de vols al Prat sense allargar la tercera pista
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram