Moret

El PSC aposta per Lluïsa Moret per a la presidència de la Diputació. Foto: ACN

El PSC i els comuns, segons ha informat El Periódico, ja han arribat a un acord per governar la Diputació de Barcelona, que necessitarà ampliar-se per tal d’arribar a la majoria necessària.

El pacte entre les dues formacions contempla que la presidència de l’ens supramunicipal recauria en l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, mentre que la vicepresidència seria per la cap de files de Movem Castelldefels, Candela López, que també és la coordinadora nacional de Catalunya en Comú.

Ara, doncs, socialistes i comuns, que sumen 22 representants, necessiten arribar als 24 diputats per tenir la majoria absoluta. És aquí on entren els diputats independents adscrits a Junts, que són els alcaldes d’Igualada, Marc Castells, i de Torrelles de Foix, Sergi Vallès. Tots dos s’havien mostrat partidaris de reeditar el pacte de Junts amb el PSC, però la seva formació ja va anunciar fa uns dies que ho descartava.

El paper del PP

En paral·lel, cal veure què faran els quatre diputats del PP, que també poden formar part de l’equació. El líder dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha assegurat que en les converses estan avantposant “l’interès de Barcelona, Catalunya i Espanya”. En declaracions als mitjans, Fernández no ha volgut entrar en detalls de la negociació ni qui són els interlocutors per evitar que “fracassi” i ha destacat que les converses estan “en una fase primària”. De totes maneres, ha assegurat que de la mateixa manera que en l’operació a l’Ajuntament de Barcelona, on van facilitar l’alcaldia a Jaume Collboni, en aquesta negociació la intenció és “prioritzar els interessos de la província, Catalunya i Espanya”.

A més, Fernández ha assegurat que l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, té “tota la confiança” del partit per negociar lliurement.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram