El tren unirà Barcelona amb l’aeroport. Foto: Ajuntament de Barcelona

Fa uns dies el Consell de Ministres va donar llum verda a la inversió de 220 milions d’euros per començar a executar el projecte de tren llançadora, el qual unirà Barcelona amb l’aeroport del Prat. D’aquesta manera, el govern espanyol ha fet un pas endavant perquè les obres de l’esperat tren es puguin posar en marxa en les pròximes setmanes.

A més, el Consell de Ministres ha anunciat que assumirà els costos de les expropiacions i que Adif serà l’encarregada de la direcció facultativa de les obres i dels contractes d’assistència tècnica associats a les actuacions pendents, segons van assegurar diversos mitjans.

Pel que fa als treballs de construcció de la plataforma i dels túnels de la infraestructura ferroviària, aquests seran assumits per part de l’Estat.

Ara cal obrir un concurs públic per tal d’adjudicar la construcció de les vies i de les instal·lacions de les diferents estacions. Aquest tren permetrà viatjar des del centre de Barcelona fins a l’aeroport en 20 minuts.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, va valorar positivament la decisió de l’executiu espanyol poc després de conèixer-la, com també va celebrar que el govern de Madrid hagi licitat els projectes de desdoblament de la línia R3 de Rodalies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram