manel esteller

Esteller, acompanyat per Moret i Morant durant l’acte de presentació del premi. Foto: Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha creat el Premi Manel Esteller d’Iniciació a la Recerca Biomèdica per promoure la investigació sobre la leucèmia, el limfoma i altres malalties malignes de la sang. El guardó es va presentar divendres passat al campus docent del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi, i va comptar amb la presència del mateix Esteller, de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

L’objectiu d’aquest premi és fomentar la investigació mitjançant la incorporació d’un investigador o investigadora predoctoral a l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, on podrà iniciar la seva carrera científica sota la direcció del doctor Esteller. “No podem perdre talent per falta de recursos econòmics”, va destacar el mateix doctor, que considera que el guardó s’ha creat per “donar una primera empenta als joves en el difícil moment en què acaben la carrera, per al primer any de recerca”. De fet, la distinció està dotada de 40.000 euros i finançarà els dos primers anys de tesi doctoral, amb la incorporació d’empreses patrocinadores locals.

Impulsar les vocacions científiques

Per la seva banda, Morant va descriure tot plegat com una “iniciativa transformadora” que ha de despertar vocacions científiques als joves. “Amb aquest projecte Sant Boi posa, igual que el govern d’Espanya, la salut de les persones al centre”, va reblar la ministra.

Al seu torn, l’alcaldessa Moret va destacar el compromís de la ciutat amb la salut i va assegurar que aquest sector genera activitat econòmica i feina al municipi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram