dale recuerdos

El projecte vol fomentar l’envelliment actiu. Foto: Ajuntament de Sant Boi

Set santboians de més de 75 anys interpretaran dissabte a les set de la tarda l’obra de teatre Dale recuerdos XXXVIII (je pense à vous) a Cal Ninyo. Es tracta d’actors i actrius amateurs que participen en un programa d’envelliment actiu impulsat per La Compaigne des Hommes, de Didier Ruiz, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi i la Diputació de Barcelona. Amb tot, dissabte la Milagros, el Manuel, la Pilar, l’Encarna, la Dolores, l’Amparo i la María pujaran a l’escenari per demostrar la seva vàlua.

Aquesta proposta combina la tradició del teatre document i la història oral, que explora la vida dels participants, alhora que assenyala els fets històrics que han marcat la memòria col·lectiva. L’objectiu d’aquesta proposta innovadora és generar vincles i fer créixer l’interès per la història del barri i de la ciutat, al mateix temps que s’estimulen uns altres valors com ara la creativitat, la interculturalitat, la convivència, la creació i la integració.

Càstings arreu de la ciutat

Els set actors amateurs van ser seleccionats a través de proves a casals, centres cívics i residències. D’entre tots els interessats, es van organitzar sessions individualitzades per acabar de seleccionar els records dels participants i allò que podien aportar. A l’obra parlaran de la seva infància, les primeres feines o els primers romanços, o quan van arribar a la ciutat, temes amb els quals es configurarà un relat coral i comunitari. Els set intèrprets fa setmanes que assagen per portar l’obra a escena.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram