fira puríssima

La fira va tenir lloc durant el pont de la Puríssima. Foto: Twitter (@santboicamina)

Segons dades que ha fet públiques l’Ajuntament de Sant Boi, la Fira de la Puríssima, que es va celebrar del 6 al 8 de desembre passat, va tancar amb 200.000 visites, que van suposar un impacte econòmic de 10 milions d’euros per a la ciutat. De fet, d’acord amb una enquesta que va encarregar el consistori, la despesa mitjana durant els dies de fira va ser de gairebé 52 euros per persona.

Pel que fa a les visites, més de la meitat, el 54%, eren veïns de Sant Boi. De la resta de visitants, el 25% eren veïns de la comarca, mentre que un 12% provenien de Barcelona. I un gens menyspreable 20% procedien d’altres llocs de Catalunya i de la resta d’Espanya. En aquest sentit, dos de cada tres persones de fora de Sant Boi ja coneixien la fira, mentre que el 80% va respondre que hi tornarien l’any vinent.

Si repassem la tipologia de visitants s’arriba a la conclusió que la gran majoria eren famílies. Sense anar més lluny, el 43% de les visites es van fer en família, mentre que el 33% es van fer amb amics, i un 29% en parella. I en el cas de les motivacions principals per anar-hi, hi destaquen l’interès per passejar per la fira -per al 90% dels enquestats- i fer compres -per al 48%-. Finalment, els visitants van atorgar una nota de 8,67 sobre 10 a la fira.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram