El 5 de maig hi haurà una manifestació a l’exterior del centre. Foto: Arxiu

Salut es va comprometre el passat dijous 16 d’abril, durant una reunió del conseller, Boi Ruiz, amb els alcaldes de Viladecans i Gavà –Carles Ruiz i Raquel Sànchez– per fer seguiment de les obres d’ampliació del centre, a dotar de més recursos l’Hospital. Una ampliació que es preveu, segons el departament, per al 2019 i que contempla una inversió de 62 milions d’euros.

Poc després de la trobada, la Plataforma en Defensa de l’Hospital, formada per usuaris, professionals i veïns, i els mateixos alcaldes de Viladecans i Gavà van exigir a la conselleria de Salut que concretés “de forma urgent” aquest augment d’inversions a l’Hospital per millorar la seva qualitat assistencial.

Ara, tant veïns com alcaldes volen que la Generalitat posi sobre paper tot allò promès. L’alcalde Ruiz afirma que no només es fixa com a objectiu l’hospital que tindran “d’aquí a uns anys”, sinó que exigeixen que “el centre mèdic actual funcioni a ple rendiment”. Una crítica que també comparteixen els membres de la plataforma, que també temen que les promeses no s’arribin a complir mai.

Davant d’això, la plataforma ha convocat una concentració per al pròxim 5 de maig, a la qual els alcaldes de Viladecans i Gavà ja han donat suport. En aquesta mobilització es demanarà la millora “de la qualitat assistencial” i un “augment pressupostari” per al centre de salut.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram