Visita Reina Letizia

La reina Letizia va estar acompanyada de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. Foto: Ajuntament

La reina Letizia va visitar ahir Sant Boi per participar en la jornada ‘Treball i salut mental. 20 anys trencant estigmes’, que va celebrar-se al Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el marc del 20è aniversari de la Xarxa Local d’Oficines Tècniques Laborals (OTL) de la Diputació de Barcelona. Posteriorment, la reina va visitar la unitat d’hospitalització especialitzada per a persones amb discapacitat intel·lectual (UHEDI) de Sant Joan de Déu, on s’ha reunit amb els pacients en un acte íntim.

La reina va estar acompanyada per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; la presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Eva Menor, i el director general del Parc Sanitari, Enric Mangas. A més, la periodista Olga Viza va ser l’encarregada de presentar un debat sobre l’impacte de l’ús de les xarxes socials en la salut mental. Viza, en aquest sentit, va fer valdre la importància que cada cop més persones trenquin el silenci i reconeguin que tenen malestar emocional. En aquest acte van participar referents com el professor de Sociologia de la Universitat de Barcelona, Xavier Celorrio o la psicòloga clínica i divulgadora Laura Rojas Marcos.

Una de cada quatre persones

I és que una de cada quatre persones tindrà un trastorn mental al llarg de la seva vida. Els metges, a més, auguren que l’any 2030 aquestes malalties seran la principal causa de discapacitat. Actualment, el 12% de tots els problemes de salut ja corresponen a l’àmbit de la ment, una xifra superior a la del càncer o als problemes cardiovasculars.

Per tot plegat, Moret va destacar la vinculació de la ciutat amb la salut mental. Sense anar més lluny, la ciutat acumula més de 150 anys de vinculació amb la salut mental i disposa de recursos i institucions internacionalment reconegudes, com és el cas del Parc Sanitari.

Per la seva banda, la xarxa OTL de la Diputació va arrencar la seva tasca fa dues dècades per promoure la inserció laboral de les persones amb trastorns mentals. De fet, una de les primeres oficines que va posar en marxa va ser la de Sant Boi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram