refugiats ucraïnesos

Inauguració del centre de refugiats. Foto: Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi ha inaugurat avui un centre d’acollida per a refugiats. Ubicat en les instal·lacions del Benito Meni, aquest complex ha estat el resultat de l’acord del centre assistencial, l’Ajuntament i el suport del Club Rotary de Sant Boi. Aquest centre donarà servei de forma preferent a infants i dones, inicialment procedents d’Ucraïna.

L’acte ha tingut lloc aquest matí amb la presència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret; la mare superiora del Benito Meni, Teresa Íñiguez; el gerent de l’hospital, Joan Orrit; la presidenta provincial de Creu Roja, Lídia Lanuza, i la governadora del Districte 2022 de la Fundació Rotaria, Ingrid Steinhoffi.

Aquest centre entrarà en funcionament aquest mes de novembre i servirà per “acompanyar persones que han hagut d’abandonar forçosament el seu país, perquè puguin tenir un lloc per cobrir les necessitats bàsiques i recuperar-se emocionalment”, ha expressat Moret durant la inauguració.

Per la seva banda, Creu Roja s’encarrega de la coordinació d’aquest centre. Des de l’inici de la guerra, el dispositiu de la Creu Roja ha proporcionat allotjament temporal a més de 3.200 persones a 41 municipis catalans. El nou centre de Sant Boi té capacitat per a una quarantena de persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram