Sánchez Moret

La ministra Sánchez i l’alcaldessa Moret durant la presentció oficial de la fira. Foto: Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi ha celebrat avui la seva primera Fira de la Logística 4.0, que ha tingut lloc al parc industrial Prologis i que ha comptat amb la presència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. De fet, la ministra ha aprofitat el seu pas per la ciutat per anunciar que el Consell de Ministres ha donat llum verda a les obres de connexió entre l’A-2 i la C-32, tal com havia avançat ahir Línia Mar. La concreció d’aquesta infraestructura, encallada des de fa dècades, ajudarà a descongestionar el trànsit l’àmbit de la rotonda de la Parellada, a la C-245, que albira una transformació els pròxims anys que l’ha de convertir en un passeig urbà.

Amb tot, el tram que ha de connectar la C-32 amb l’A-2, i que està a mitges, tindrà una llargària de 2,2 quilòmetres i un pressupost de 65 milions d’euros. La ministra Sánchez, a més, ha posat sobre la taula unes altres accions que el seu departament vol implementar a les carreteres del Baix Llobregat per millorar-ne la mobilitat. “Volem definir un projecte realista, factible i sostenible que doni resposta a les necessitats de la comarca, i així ho fem amb tots els projectes previstos”, ha expressat aquest migdia la ministra.

Una oportunitat per al jovent

Sigui com sigui, la Fira de la Logística ha celebrat actes per donar a conèixer la nova oferta formativa en l’àmbit de la logística a Sant Boi i el Baix Llobregat, i visibilitzar la transformació d’un sector que aposta per la digitalització. En aquest sentit, Sánchez ha afirmat que la revolució industrial 4.0 “és una oportunitat per introduir canvis per a la transformació ecològica de l’economia i l’ús de les noves tecnologies digitals”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha convidat els joves a “descobrir que la logística pot ser la seva oportunitat”, un sector que, segons ha declarat, “està definint nous perfils professionals i generant treball digne”.

Sense anar més lluny, més de 700 alumnes de Secundària han recorregut els espais de la fira per participar en els tallers, xerrades i entrevistes en directe amb referents del sector, cosa que els ha permès conèixer les eines que empren aquestes empreses i les possibilitats formatives que ofereixen.

A més, al llarg de la fira s’ha pogut visitar una exposició de tràilers, vehicles per a la distribució urbana de mercaderies, turismes sostenibles i maquinària industrial especialitzada en logística.

Aproven la licitació de les esperades obres de connexió de l’A-2 i la C-32 a Sant Boi
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram