La presentació ha tingut loc a Gavà. Foto: Twitter (@gebadia)

Més de 5,5 cupons del sorteig d’aquest dissabte dia 12 del Sueldazo de l’ONCE portaran una fotografia de les dunes del delta del Llobregat. Els dècims pertanyen a la sèrie ‘Ser sostenibles’, que pretén difondre i fer valdre el patrimoni natural espanyol i les polítiques de les administracions locals i autonòmiques per protegir espais naturals d’interès.

L’acte de presentació de la imatge del cupó ha tingut lloc aquest matí a la platja de Gavà, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia; del batlle de Cornellà i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, i del delegat territorial de l’ONCE, Enric Botí.

I és que els espais naturals del delta acullen una gran diversitat biològica, en especial per les aus que hi fan vida. Tanmateix, estan situats al costat dels camps de conreu del Parc Agrari, d’infraestructures importants i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals, com ara la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna.

Per altra banda, aquests espais constitueixen una peça fonamental de la infraestructura verda metropolitana. Són un conjunt de sistemes naturals interconnectats que proveeixen beneficis socials i ambientals molt rellevants. En aquest sentit, l’AMB té competències de planificació, disseny, gestió, manteniment i conservació d’aquests espais oberts que suposen més del 50% del territori metropolità.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram