Imatge aèria Llevant Mar

Imatge aèria de la zona d’actuació del pla urbanístic. Foto: Google Earth

El Ple ha aprovat de manera definitiva el Pla Parcial de delimitació del sector de Llevant Mar, una zona amb una extensió de més de 117.000 metres quadrats amb espais d’interès natural com les dunes i la pineda. Aquest planejament hi preveu la construcció de 225 habitatges privats i permet que s’hi facin hotels i apartaments per a turistes, a més d’equipaments municipals.

Aquest pla havia rebut el vistiplau de manera inicial el mes de febrer. La majoria absoluta del PSC, tanmateix, va passar per sobre dels vots contraris d’ERC, Podemos i Junts per Gavà i l’abstenció de Ciutadans. Una situació idèntica a la que va tenir lloc el mes passat, amb l’aprovació definitiva. En aquest sentit, des del grup municipal d’ERC indiquen a Línia Mar que el 2020 van presentar al·legacions al pla en les quals demanaven requalificar aquests terrenys com a Sector Protegit, per la presència de la pineda litoral, “una de les poques compactes que encara es conserven”.

En aquesta línia es mouen els col·lectius ecologistes agrupats al voltant de la plataforma SOS Baix Llobregat. Depana fa temps que reclama la protecció de la pineda i avisa que “la no urbanització és l’única via possible per garantir la preservació d’habitats d’interès i espècies en perill o vulnerables”. A més, ERC posa sobre la taula la qüestió del retrocés de la platja i el perill d’inundacions al litoral provocades pel canvi climàtic.

En aquest sentit, des del govern es recorda que el pla preveu preservar les dunes en un “gran espai lliure” de 500 metres del front marítim i alliberar 100 metres més de terreny després de reubicar els apartaments Ibiza.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram