Platja Castelldefels

La platja ha estat un centre de botellots durant l’estiu. Fotos: Policia Local

No és un tema nou, però la pandèmia ha revitalitzat la pràctica del botellot a la zona del Passeig Marítim de Castelldefels, i en concret a l’avinguda dels Banys, una coneguda zona d’oci nocturn freqüentada per joves –i no tan joves– de tota la metròpoli. Soroll, brutícia i incidents han estat la tònica dels últims caps de setmana, una situació que ha reconegut l’Ajuntament i que l’ha portat a reclamar més presència dels Mossos d’Esquadra.

Així ho va demanar l’alcaldessa, Maria Miranda, després d’una reunió que va mantenir a principis de mes juntament amb el regidor de Governació, Jordi Planell, amb els comandaments dels Mossos i la Policia Local. La trobada va tenir lloc dies després de l’apunyalament d’un jove a la mateixa avinguda dels Banys, després d’una discussió. Fonts policials van explicar que la víctima va intercedir en una baralla entre dos grups de persones, mentre que testimonis dels fets apunten que la discussió s’hauria produït quan l’home ferit i un amic haurien defensat unes noies que estaven sent molestades.

“No s’hi pot passejar”

Cristina Vázquez, portaveu de l’associació de veïns de Baixador, confirma un panorama de baralles, conducció temerària i brutícia que es remunta a abans de la pandèmia i que segueix vigent avui dia, sobretot durant els mesos més calorosos. “Els caps de setmana no pots anar pel Passeig Marítim perquè està tot ple de vidres”, explica a Línia Mar. Vázquez, a més, assenyala que als veïns de les zones més afectades els costa dormir per l’incivisme.

Davant d’aquesta situació, el consistori va elaborar al juliol un pla especial de seguretat a la zona de la platja per “ordenar” l’oci nocturn. En aquell moment, Planell va assenyalar que el tancament de discoteques de l’Hospitalet i Cornellà havia actuat com un “efecte crida” per omplir la zona d’oci de Castelldefels. Ara, amb l’eliminació de les restriccions sanitàries i la reobertura de l’oci nocturn, la situació s’hauria calmat, segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra a Línia Mar, una valoració que Vázquez no comparteix. Tota aquesta problemàtica era un dels grans arguments dels propietaris de bars i discoteques per defensar l’obertura, ja que al·legaven que el tancament dels seus negocis generava els botellots.

Des del consistori, per la seva banda, indiquen que malgrat la situació viscuda darrerament, les dades sobre delictes a la ciutat han millorat en comparació a l’any passat. Tanmateix, fonts del veïnat indiquen a aquesta publicació que no han notat un especial augment d’agents patrullant la zona aquest estiu. “Falten policies per atendre tots els problemes”, avisa Vázquez.

L’oposició ho critica

El portaveu del PP, Manuel Reyes, coincideix amb la versió veïnal. Denuncia “relaxació” de l’Ajuntament en aquesta qüestió i reclama més efectius policials. “Com si venen els carabinieri, volem seguretat”, afirma a aquesta publicació Reyes, alhora que reivindica la reorganització de la Policia Local que va efectuar durant la seva etapa com a alcalde i la creació de l’Observatori de la Delinqüència, un òrgan que el govern de coalició posterior va eliminar. “Controlar el carrer no hauria de ser ni de dretes ni d’esquerres”, conclou .

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram