Defensa Ricarda

La Ricarda perilla per l’ampliació de l’aeroport del Prat. Foto: Arxiu

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha convidat el president del govern central, Pedro Sánchez, a visitar l’espai natural de la Ricarda perquè en “constati en directe” l’alt valor ecològic. Mijoler ha fet extensiva la invitació a altres autoritats com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà.

La Ricarda és un espai natural que està amenaçat per l’ampliació de l’aeroport del Prat projectada pels governs estatal i català. “L’eliminació de la Ricarda no només suposaria un desastre per a la ciutat del Prat, sinó també un perjudici per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona i un desastre ecològic irreversible”, expressa Mijoler en una missiva en la qual insisteix en repetides ocasions en la importància mediambiental d’aquesta àrea verda.

Així mateix, Mijoler destaca que la Ricarda és un espai inclòs a la Xarxa Natural 2000 europea.

Incompatible amb l’Agenda 2030

L’alcalde pratenc aprofita per recordar el president Sánchez que l’ampliació de l’aeroport dificulta assolir els objectius de l’Agenda 2030 i recorda que el Grup Interdepartamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) va assenyalar en el seu darrer informe el sector de l’aviació com una de les principals fonts emissores de gasos contaminants.

La invitació de Mijoler es fa extensiva, informen des del consistori pratenc, a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, o la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i també a tots els presidents dels grups polítics al Parlament, al Congrés i als membres de les meses de les dues cambres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram