Ecologistes en Acció vol que la Generalitat obri un expedient sancionador a l’Ajuntament de Gavà. Foto: Arxiu

Les Agulles-Ecologistes en Acció ha anunciat que demanarà a la Generalitat que sancioni l’Ajuntament de Gavà. L’entitat ecologista ha pres la decisió després de saber que el consistori va donar permís d’obres en una parcel·la del barri de la Sentiu on hi havia presència d’una espècie amenaçada. Per això, proposarà al Govern que incoï un expedient sancionador a l’Ajuntament.

A més, des de l’entitat afirmen que han demanat a l’alcaldessa Raquel Sánchez que ordeni l’aturada imminent de les obres. També volen que es revisi si el permís d’obres donat compleix la legalitat vigent. L’objectiu dels ecologistes és aturar la construcció d’una casa unifamiliar en un solar, ja que l’obertura d’un camí i les obres de fonamentació han provocat destrosses importants.

ESPÈCIE VULNERABLE
Els ecologistes adverteixen que en aquest solar hi havia una de les principals poblacions del país d’una espècie de planta amenaçada a Catalunya. Es tracta d’un exemplar de la família de les cistàcies, que forma part de la categoria de vulnerables perquè la seva supervivència al país no està assegurada.

Així ho acredita el Catàleg de Flora elaborat el 2008. Ecologistes en Acció recorda que encara no s’ha elaborat el Pla de Conservació de l’espècie que l’hauria de protegir, però així i tot recorda que les administracions han de coordinar accions de conservació per garantir-ne la supervivència. Per això, també demanaran explicacions a l’Ajuntament de Gavà pel que consideren una “greu il·legalitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram