El planejament diu que l’espai és zona d’equipaments. Foto: Twitter (@OlladelRei)

L’Ajuntament ha explicat a Línia Mar que ha posat en marxa un grup de treball amb la Generalitat i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per “definir el nou planejament” que ha d’ordenar urbanísticament el parc fluvial de l’Olla del Rei. Des del consistori expliquen que “l’objectiu és la preservació” de tota la zona humida, uns terrenys que actualment són considerats zona d’equipaments.

Des de Salvem l’Olla del Rei els preocupa que aquesta qualificació encara no s’hagi modificat i consideren que el govern de Maria Miranda hauria d’accelerar el procés per eliminar qualsevol amenaça de construcció que pugui afectar l’espai. Per això, proposen aprofitar l’avís que la Comissió Europea va enviar a l’Estat fa dos mesos per ampliar les zones protegides i de conservació de la fauna al Delta.

La plataforma proposa a l’Ajuntament que ofereixi l’Olla del Rei per convertir-se en Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), per la seva importància dins l’ecosistema del Delta. Però en una trobada amb els veïns, l’alcaldessa Miranda va dir que hi ha limitacions per fer-ho en zones urbanes. Des de Salvem l’Olla del Rei asseguren que hi ha molts casos en què hi ha una ZEPA en espais urbans i consideren que el govern local només posa excuses. Per això, van fer arribar una carta al vicepresident Pere Aragonès presentant-li la seva proposta.

Ara, des del consistori defensen que el grup de treball serà l’encarregat d’estudiar quin és el millor planejament per protegir l’Olla del Rei i, sense descartar cap opció, esperen tenir una proposta ferma a finals d’aquest any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram