El projecte de l’ACA preveu construir una estació de bombament al carrer Aragó per millorar el drenatge de l’aigua de pluja cap al mar. Foto: Aj. de Castelldefels

L’Agència Catalana de l’Aigua ha anunciat el seu compromís d’invertir més de cinc milions d’euros per construir una estació de bombeig a Castelldefels. La instal·lació es farà al carrer Aragó i ha de servir per bombar les aigües pluvials que s’acumulen en alguns punts de la ciutat quan hi ha aiguats importants. Amb aquest sistema, l’aigua de pluja ha d’anar cap al mar amb més facilitat, cosa que evitarà que el sistema quedi col·lapsat i les aigües residuals acabin arribant a la platja a través de l’Olla del Rei i la corredora mestra.

Aquesta nova estació de bombament impulsarà la sortida d’aigües cap al mar i permetrà que el sistema de drenatge funcioni a ple rendiment, reduint les inundacions i els vessaments. A banda d’aquesta infraestructura, també cal renovar el col·lector que envia les aigües grises cap a la depuradora de Gavà-Viladecans, que ha patit diversos trencaments durant els últims anys.

ANYS DE REIVINDICACIÓ
Des de l’Ajuntament de Castelldefels recorden que aquesta nova estació de bombament és una infraestructura que el consistori feia anys que demanava. Per això, l’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda, celebra l’acord de l’ACA per invertir “més de cinc milions d’euros en la construcció de l’Estació”.

Miranda assegura que aquesta nova infraestructura hidràulica “permetrà solucionar bona part dels problemes derivats de les fortes pluges”. El projecte de l’ACA s’emmarca en les actuacions i inversions que preveu fer al Delta per millorar el drenatge i que també preveu inversions a la riera de Canyars i la de Can Vinader.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram